<  HOME
Aanvang hoogseizoen luchtvracht

Met het intreden van de herfst is het uitkijken naar de feestdagen begonnen, hopen we op een dik pak sneeuw en een rondje schaatsen op de Nederlandse plassen. In de luchtvracht vangt het jaarlijkse hoogseizoen voor de import tegelijkertijd aan.

De winkels moeten gevuld worden met de mooiste cadeaus, nieuwste elektronica en het leukste speelgoed voor de kinderen. Voor logistieke dienstverleners is dit elk jaar weer een mooie, maar uitdagende periode. De capaciteit wordt schaars en de tarieven fluctueren per dag. Daar komt bij dat de afhandeling op de Europese luchthavens onder grote druk komt te staan.

Er zijn het afgelopen jaar op verschillende luchthavens, waaronder Schiphol, stakingen geweest van het grondpersoneel voor verbeterde arbeidsvoorwaarden en vooral een vermindering van de werkdruk, wat voor een grote zorg in de luchtvaart heeft gezorgd. Bij luchtvracht draait het tenslotte om snelle doorlooptijden.

Wij hebben wekelijks overleg met onze partners om vertragingen zoveel als mogelijk te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vermijden van piekmomenten bij de afhandelaars en het eventueel uitwijken naar ander luchthavens.

Onze Air Freight Manager Erik van der Vlugt staat u graag te woord om eventuele uitdagingen met u te bespreken.