<  HOME
Impact corona op luchtvrachtvervoer

Ongeacht de coronacrisis waardoor Schiphol meer dan 8 procent verlies leed in vrachtvolume, is Nederlands grootste luchthaven een plekje gestegen op de Europese luchtvrachtrangschikking. Hiermee neemt de nationale luchthaven plek drie in Europa in.

Schiphol kende vorig jaar een daling in vrachtvolume tot 1,44 miljoen ton, maar veel perspectief is er op dit moment ook nog niet in de luchtvaart. De hoge tarieven en het ruimtetekort zullen voorlopig nog aan de orde van de dag zijn. Naar verwachting zal de ruimte de komende maanden zelfs schaarser worden als gevolg van de herstellende wereldeconomie en de geleidelijke opheffing van de lockdowns die op de loer liggen.

Het herstel, de verwachte toestroom aan e-commerce zendingen alsmede de schaarste in de containervaart vergroot de druk op de luchtvrachtcapaciteit, maar doordat wij fysiek vertegenwoordigd zijn nabij Amsterdam Schiphol en als gecertificeerd IATA agent direct zaken doen met alle luchtvaartmaatschappijen, zijn wij in staat de marktsituatie voortdurend te monitoren en u een passende oplossing te bieden. Onze luchtvrachtspecialisten adviseren u graag over de snelste en beste routes.