<  NIEUWS
Dubai Expo 2020
27  2019

Dubai Expo 2020; de eerste in de Golfregio, meer dan 200 landen en bedrijven en 20 tot 25 miljoen bezoekers. De plannen zijn groot, groots, groter.

Deze universele expositie, ook wel bekend als World Expo, is eens in de vijf jaar. De laatste editie vond in 2015 plaats in Milaan. Tijdens de wereldtentoonstelling hebben landen zes maanden de tijd, van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021, om zich te presenteren.

Het thema van deze editie is ‘Connecting minds, creating the future’. Duurzaamheid, mobiliteit en het scheppen van kansen zijn de sub thema‚Äôs. De focus zal hierbij liggen op duurzaamheid, schone energie en circulariteit.

Nederland investeert 19,4 miljoen euro om te kunnen deelnemen en wil uitblinken op het gebied van water, voedsel en energie. We zullen laten zien hoe je uit woestijnlucht water kunt halen, wat gebruikt kan worden om planten en gewassen te laten groeien die vervolgens opgegeten kunnen worden.

De Expo wordt gehouden op een speciaal daarvoor gebouwd complex van 380 hectare grond, dat tussen Abu Dhabi en Dubai ligt, vlakbij Al Maktoum International Airport.