<  HOME

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland

Jordex is bekroond tot winnaar van het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017!

Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde Jordex gisteren de prijs Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Volgens de vakjury, die onder andere bestaat uit professor Erik Scherder en Pieter van den Hoogenband, investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Tijdens de uitreiking bij de Week van de Ondernemer in Amsterdam lieten wij onder andere Koninklijke Peijnenburg uit Geldrop en Xcellent uit Amersfoort achter ons. Wij nemen het stokje over van Zalsman, de onderneming die zich tot 23 november 2017 Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mocht noemen.

 

Jordex Vitaliteitsplan

Vitaliteit is één van de pijlers waarop wij ons richten. Tot in detail is er aan alle facetten gedacht: van huisvesting en kantoorindeling tot een moderne airconditioning en het realiseren van een ‘huiselijke’ vertrouwde werkomgeving. Er is een moderne keuken annex restaurant met verse groenten en salades en inpandig een volledig uitgeruste sportschool.

“Het is een simpele rekensom”, stelt CEO Ruud Maaskant. “Als jij als werkgever verwacht dat je mensen optimaal voor jou presteren, dan moet je er ook voor zorgen dat zij dat in een optimale werkomgeving kunnen doen. Er is voor ons niets onbespreekbaar als het helpt om onze mensen beter in hun vel te laten zitten.”

De jury stelt: “De medewerkers worden gestimuleerd om zich breed te ontwikkelen en om zelfstandig te werken. Vorig jaar is de transitie naar zelfsturende teams ingezet, waarbij een open cultuur en coachend leiderschap leidend zijn.”

De jury is van mening dat er bij Jordex een compleet programma ingezet wordt met oog voor de werk-privébalans.

Lees hier het volledige juryrapport.

Initiatiefnemers

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. Samen organiseren zij de zoektocht naar Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Het eindoordeel wordt vastgesteld aan de hand van drie onderdelen: de vitaliteitsscan, het juryoordeel en de stemmen van het publiek.

De prijs is voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.