<  HOME

Juryrapport

ONVZ en MKB-Nederland organiseren samen de zoektocht naar Het Vitaalste Bedrijf van Nederland.

Het eindoordeel van de deelnemende organisatie wordt vastgesteld aan de hand van drie onderdelen:

  1. De vitaliteitsscan
  2. Het juryoordeel
  3. Stemmen van het publiek

Vitaliteitsscan

De vitaliteitsscan is ontworpen door ONVZ in samenwerking met het Centrum Werk Gezondheid. De corporate healthmanager van ONVZ beoordeelt de deelnemende organisatie op zes items die samen zorgen voor een vitaal bedrijf:

  • Strategie
  • Cultuur & Leiderschap
  • Flexibiliteit
  • Gezondheid & Vitaliteit
  • Gezond ondernemen
  • Communicatie & Betrokkenheid

Het bedrijf scoort daarbij maximaal honderd procent. Uit de bedrijven met de hoogste scores wordt per provincie een winnaar gekozen. Deze provinciale winnaars dingen mee naar de hoofdprijs, Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017.

Juryoordeel

De jury beoordeelt alle provinciale winnaars op basis van de vitaliteitsscan, input van de corporate healthmanager en het oordeel van mede-jurylid Pieter van den Hoogenband. Dit leidt tot een rangorde. Het juryoordeel telt voor tachtig procent mee.

Stemmen van het publiek

Ook het publiek heeft een stem uit kunnen brengen op één van de twaalf provinciale winnaars. De publieksstem telt voor twintig procent mee.

De beoordeling van het publiek, samen met die van de jury, bepaalt uiteindelijk de winnaar van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017!

Verslag en juryoordeel

Jordex Shipping & Forwarding heeft een moderne brasserie met onder meer verse groenten, smoothies, noten, salades en brood. Het kantoorpand kent een volwaardige professionele sportschool met alle moderne faciliteiten. Alle medewerkers mogen zo vaak gaan als ze willen, waarbij het streven is dat werknemers minimaal een keer per week een bezoek aan de sportschool brengen. Inmiddels neemt negentig procent van het personeel structureel deel.

Ook is een fysiotherapeut een dag per week aanwezig om medewerkers optimaal te ondersteunen en te begeleiden. Iedere medewerkers doet mee aan een speciaal ontwikkeld maatprogramma onder leiding van een inspanningsfysioloog van BeLife en er is een uitgebreide medische en inspanningscheck. Bijna iedere medewerker heeft een persoonlijke Fitbit smartwatch om de pols om zo nog meer inzicht te krijgen in zijn of haar vitaliteit en gezondheid.

Medewerkers worden ten slotte gestimuleerd om zich breed te ontwikkelen en om zelfstandig te werken. Vorig jaar is de transitie naar zelfsturende teams ingezet, waarbij een open cultuur en coachend leiderschap leidend zijn. De jury is van mening dat bij Jordex een compleet programma ingezet is met oog voor de werk-privébalans. Bovendien heeft Jordex een hoge vitaliteitsscore gerealiseerd.

Deelnemende organisatie: Jordex Shipping & Forwarding B.V.
Vertegenwoordiger organisatie: Ruud Maaskant (Managing Director)
Corporate healthmanager ONVZ: Sjaak Gerardts
Jury: Pieter van der Hoogenband, Professor Erik Scherder, Professor Louise Gunning en Annet Koster (MKB-Nederland)