<  NIEUWS
5 tips voor festivals in de Rotterdamse haven
16 augustus 2017

Rotterdam is dé havenstad van Nederland. Het eerste weekend van september staat de stad dan ook in het teken van “de haven”. Hieronder vijf tips voor festivals en activiteiten in het havengebied!

 1. Wereldhavendagen
  Van 1 t/m 3 september vindt de 40ste editie plaats. Het thema van dit jaar is ‘Werelds’. Dat staat voor de grootste haven van Europa, die ons land letterlijk met de wereld verbindt. Neem een kijkje achter de schermen door deel te nemen aan een excursie of bezichtiging.
  http://wereldhavendagen.nl/
 2. De Nacht van de Kaap
  Het festival laat op zaterdag 2 september de legendarische tijden van Rotterdam Katendrecht als zeemanskwartier en uitgaansgebied herleven. Het jaarlijks terugkerende evenement staat bekend om haar gezellige sfeer en de brede keuze aan muziek: van een Nederlandstalig meezingfestijn tot jazz en rock-’n-roll.
  http://www.denachtvandekaap.nl/
 3. Missie RDM
  Op zaterdag 2 september wordt het RDM terrein omgetoverd tot een technisch festivalterrein voor kinderen en hun ouders. Trek een witte RDM overall aan en wordt als volwaardig lid van de missie gezien.
  https://www.rdmrotterdam.nl/upcoming-event/missie-rdm/
 4. World Port Busker Festival
  Op zondag 3 september verzamelen alle buskers, oftewel straatartiesten, uit alle windstreken zich op het Deliplein in Katendrecht. Na de Wereldhavendagen op vrijdag en zaterdag van een muzikaal randje voorzien te hebben, zingen ze hier het slotakkoord: ‘The Battle of the Buskers’.
  https://worldportbuskerfestival.nl/
 5. Internationaal Shantyfestival
  Het grootste shantyfestival van Nederland strijkt tijdens de Wereldhavendagen neer achter het Maritiem Museum op de kop van de Leuvehaven. De shanty’s zijn wereldse werkliederen die gezongen werden om het zware handwerk van de zeelui uit de oude zeilvaart te verlichten.
  http://www.shantyfestivalrotterdam.nl/