<  NIEUWS
Afwikkeling Hanjin
3 november 2016

Na een noodkrediet voor Hanjin zijn de laatste containers voor Nederland gelost. De Zuid-Koreaanse rederij verkoopt Europese filialen, waaronder Rotterdam.

In september dreven nog bijna 90 schepen van Hanjin op zee. Aan boord stonden een half miljoen containers met een geschatte waarde van 14 miljard dollar. Dankzij een noodkrediet kunnen de laatste schepen nu alsnog aanmeren in een haven om gelost te worden.

‘Hanjin Gold’, één van de laatste schepen die nog onderweg was, is vorige week aangekomen in Hamburg. Aan boord van het schip stonden de laatste containers voor Rotterdam.

Voor de Aziatische tak van de Zuid-Koreaanse rederij wordt nog gezocht naar mogelijkheden voor een doorstart. Voor Europa niet. Hanjin heeft toestemming gevraagd aan de rechtbank in Seoul om de tien lokale kantoren in Europa te sluiten.

Voor vier lokale kantoren heeft Hanjin inmiddels toestemming gekregen van de rechter. Eén van deze ondernemingen is het regionale hoofdkantoor in Duitsland, waaronder het verkoopkantoor in Rotterdam valt. Naar verwachting zullen de kantoren in november gesloten worden.