<  NIEUWS
Amerika nu wel of niet als eerste?
31 januari 2018

Donald Trump is inmiddels alweer een jaar de president van de Verenigde Staten. Hoe zit het met zijn belofte aan de Amerikaanse kiezers om de VS op één te plaatsen?

Zijn belofte aan de Amerikaanse kiezers om de VS op één te plaatsen, was reden voor economische analisten om te vrezen voor importheffingen op buitenlandse producten. Daarmee keerde Trump zich tegen diverse vrijhandelsverdragen die de VS al gesloten had, of nog over in onderhandeling was.

Na een jaar presidentschap kunnen we concluderen dat Trump het voorlopig nog altijd bij woorden houdt. Zo zei de Amerikaanse president op het World Economic Forum in Davos open te staan voor vrijhandel zolang die wel goed georganiseerd en wederkerig is. In de ogen van Trump zorgt ‘aasgierengedrag’ van bepaalde landen ervoor dat de wereldmarkt verstoord wordt. De president beloofde dan ook niet langer weg te kijken indien er oneerlijke wereldhandel plaatsvindt.

In zijn speech op het World Economic Forum liet de Amerikaanse president het ook niet na om zichzelf te prijzen. Zo claimde Trump een groei in ondernemersvertrouwen en records op de beurzen, lage werkloosheidcijfers en de algehele groei in de Verenigde Staten. Volgens de president ziet de wereld nu een wederopstanding van een krachtig en welvarend Amerika. Trump zette tijdens zijn speech de Verenigde Staten dan ook in de etalage als sterke zakenpartner “America first, does not mean America alone”.

Ondanks dat Donald Trump een jaar aan het roer van de Verenigde Staten staat, is er dus nog altijd genoeg reden voor investeerders en bedrijven om zaken te doen met de Verenigde Staten. Jordex heeft als logistieke dienstverlener dan ook de kennis en ervaring in huis voor uw Trans-Atlantische transporten.