<  NIEUWS
Amerika's top-50 containerhavens
2 oktober 2019

De Amerikaanse havens hebben in 2018 miljoenen TEU’s afgehandeld. Terwijl de ene containerhaven uitblinkt in snelheid en efficiency, staat de ander bekend om haar capaciteit. Hierbij de top-50!

1. Los Angelas
Met meer dan 5 miljoen TEU staat de haven van Los Angelos met stip op nummer één. De afgelopen jaren heeft de haven haar vrachtrecord steeds weer weten te verbreken. Los Angelos is dan ook niet voor niets de nummer achttien van de wereld.

2. Long Beach
De nummer twee van Amerika ligt ook in Californië. Op 3.200 hectare is vorig jaar meer dan 4,3 miljoen TEU verwerkt. Long Beach is een belangrijke handelspoort, bijna 90% van alle vracht komt uit Azië.

3. New York en New Jersey
De twee havens die sinds 1948 samenwerken staan voor tweede jaar op rij op nummer drie. Ze vormen de grootste haven aan de oostkust. Vorig jaar groeide ze met o,4 miljoen TEU naar een totaal van 4,1 miljoen TEU.

4. Savannah
Het gat tussen de nummer drie en vier is aanzienlijk groter dan tussen de top drie. De haven van Savannah groeide van 2 miljoen naar 2,2 miljoen TEU. Hiermee is het de grootste haven in Noord-Amerika.

5. Houston
De haven van Houston is groot, groter, groots in Texas. In 2018 groeide de haven van 1,7 miljoen naar 1,8 miljoen TEU. Van de vracht die in deze haven verwerkt wordt, gaat 52 procent naar de Golfkust.

De containerhavens fungeren niet alleen als in- en uitgangen naar de VS, maar ook als toegangspoort tot de rest van de wereld. Benieuwd naar de volledige top-50 havens van Amerika. Kijk dan op: https://www.globaltrademag.com/features/stories/americas-top-50-container-ports/.