<  NIEUWS
Argentinië zet in op digitalisering
9 augustus 2018

Vanaf 20 augustus zal de Argentijnse douane het indienen van het Import Cargo Manifest (MANI) digitaliseren. Hiermee zet Argentinië verdere stappen richting het digitaliseren van haar douaneprocessen.

Het Import Cargo Manifest is een document waarmee de Argentijnse douane, voor vertrek vanuit de haven van herkomst, voorzien wordt van informatie over de lading. Met de digitalisering van dit document, dient het document tijdig via het Malvina-computersysteem (SIM) ingediend te worden.

Dit proces omvat de digitalisering van ongeveer 70.000 documenten per maand. Hiermee wordt het gebruik van papier verminderd, alsmede de circulatiekosten om de documenten fysiek af te leveren. Bovendien zal de vereenvoudiging van deze procedure efficiëntere controles door de douane mogelijk maken.

Te beginnen met de eerste fase vanaf 20 augustus, zal de implementatie van deze maatregel in totaal vier fasen doorlopen. Geschat wordt dat alle gepresenteerde manifesten tegen het einde van het jaar op een uniforme en digitale manier zullen worden gedaan.