<  NIEUWS
Begin 2020 beperkte scheepscapaciteit
10 december 2019

Het nieuwe jaar begint met ruimtetekort op containerschepen. Door de nieuwe zwavelcap en het Chinese Nieuwjaar zijn er in beide richtingen afvaarten geschrapt.

In de weken 1, 2, 3 en 4 zijn er verschillende blank sailings (gecancelde afvaarten) richting het Verre Oosten. Nog niet alle schepen zijn klaar voor de nieuwe zwavelcap van 0,5% die per 1 januari 2020 van kracht gaat. Om aan de nieuwe zwavelnorm te voldoen moeten schepen overgaan op duurdere, schonere brandstof of scrubbers (rookgasreiniger) installeren. Schepen worden tijdelijk uit de vaart genomen om hiervoor klaargemaakt te worden.

In 2020 valt het Chinees Nieuwjaar van zaterdag 25 tot en met donderdag 30 januari. Tijdens dit Lentefestival zijn kantoren en fabrieken gesloten. Als gevolg van de sluiting van bedrijven ligt de export vanuit China en Hong Kong vrijwel stil. Let op; In verband met het coronavirus is het verlof verlengd naar 2 februari.

Beide gebeurtenissen hebben invloed op zowel import- als exportzendingen. Veel schepen hebben nu al ruimtetekort. Houd hier rekening mee en boek uw transport op tijd. Als alternatief van zeevracht adviseren wij graag over transport per trein of vliegtuig. Neem voor boekingen en meer informatie contact op met uw Jordex contactpersoon.