<  NIEUWS
Beleef het Suez-incident in online game
14 september 2021

Nu de containers van het inmiddels wereldberoemde ‘blokkeer’-schip nagenoeg allemaal zijn opgehaald, lijkt dit niet het einde van de soap rondom de Ever Given. Er is nu zelfs een online game over het Suez-incident.

Tegen alle verwachtingen in heeft de ECT bevestigd dat alle containers van de Ever Given op één of twee na inmiddels zijn uitgehaald. Eerder werd nog gevreesd voor een groot percentage dat op voorhand geweigerd zou worden omdat sommige verladers de goederen met beperkte houdbaarheid simpelweg niet meer wilden hebben.

Ondanks dat Evergreen af wil komen van het negatieve imago dat het gevolg was van dit beruchte incident, lijkt het containerschip maar niet in rustig vaarwater terecht te komen. De negatieve nieuwsitems en internetmemes zijn nog aan de orde van de dag. De nieuwe online game “Whatever” gooit daar nog een schepje bovenop.

De online game bootst de vaarroute door het Suezkanaal na. De uitdaging is om de goederen op het schip op tijd af te leveren zonder dat het schip vast komt te zitten en vervolgens moet worden vlomoet worden getrokken. Hoe hoger het level, hoe onstuimiger het weer en hoe lastiger het wordt om probleemloos het kanaal door te komen. Gedurende de reis dien je ook tegen zoveel mogelijk gouden muntjes aan te lopen.

Voor wie de Ever Given nog graag een keer wil bewonderen, het containerschip viert oud en nieuw dit jaar in Rotterdam. Tijdens de kerstdagen verblijft het schip in Antwerpen, waarna het op 30 december 2021 aanmeert in de Maasstad en op 2 januari 2022 zijn weg vervolgt naar Piraeus.