<  NIEUWS
Beperkte scheepscapaciteit
2 december 2016

Het ruimtetekort aan boord van schepen blijft aanhouden. Daarnaast worden er als gevolg van de sluiting van bedrijven tijdens het Chinees Nieuwjaar veel afvaarten vanuit Azië geschrapt.

Tijdens het Chinees Nieuwjaar, wat dit jaar vroeg valt, zijn er tussen 28 januari en 2 februari 2017 minder afvaarten in westelijke richting vanuit Azië naar Europa. De verwachting is dan ook dat de Midden-Oosten en Verre Oosten routes vanuit Europa de komende maanden een beperktere capaciteit zullen hebben. Exporterende bedrijven willen hun lading voor het Chinees Nieuwjaar op de plek van bestemming in Azië hebben. Veel schepen zullen volgeboekt zijn en ruimtetekort hebben.

Ook vanuit Europa naar Azië kampen veel rederijen met volle afvaarten. Ondanks de Peak Season Surcharges (PSS) blijft de ruimte beperkt en zijn er diverse blank sailings. Met het Chinees Nieuwjaar zullen de operationele activiteiten in China een week stil liggen wat vertragingen in de afhandeling, maar ook in het vaarschema veroorzaakt.

Jordex raadt haar klanten aan om in de komende weken eventuele containertransporten in een zo vroeg mogelijk stadium in te plannen. Voor meer informatie en/of vragen verwijzen wij u graag naar de bij u bekende contactpersonen binnen Jordex.