<  NIEUWS
Betalingsverkeer Iran toegankelijker
17 mei 2016

Minister Kamp van Buitenlandse Zaken heeft aangegeven dat Iran en Nederland een stappenplan gaan opzetten om het betalingsverkeer toegankelijker te maken.

Europese banken blijven terughoudend in het toestaan van betalingsverkeer met Iran, omdat de sancties van de Verenigde Staten nog steeds van kracht zijn. Om Nederlandse bedrijven te helpen, heeft het kabinet een exportkredietregeling opengesteld van 250 miljoen euro. Daarnaast worden er extra mensen op de Nederlandse Ambassade in Tehran aangenomen, die zich speciaal richten op het betalingsverkeer en de economische ontwikkelingen.

Volgens minister Kamp is er veel behoefte aan de Nederlandse topsectoren infrastructuur, landbouw, tuinbouw, transport en petrochemie. Vorige week was hij met 45 Nederlandse bedrijven op handelsmissie in Iran.

Ondanks dat de Verenigde Staten hun sancties hebben behouden, zijn er steeds meer banken die per casus de situatie bekijken en betalingen toestaan.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen, nieuws en kennis over logistiek en transport in het Midden-Oosten? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar info@jordex.com.