<  NIEUWS
Blijf importeren tijdens coronacrisis
15 april 2020

De wereldwijde consumptie neemt af, het aantal blank sailings neemt toe. Ondanks dat er 3 miljoen TEU aan capaciteit uit de vaart wordt gehaald, adviseren wij u graag een passende afvaart om uw goederen te importeren.

Als gevolg van de pandemie is de scheepscapaciteit schaars. Het aantal geschrapte diensten is inmiddels gestegen naar meer dan 380 op de route tussen Aziƫ en Europa en de Trans-Pacifische route.

Aangezien de brandhaard van het coronavirus in het noorden van China ligt, adviseren wij u te kiezen voor een haven in Zuid-China of Zuidoost-Aziƫ als vertrekpunt. In het noorden van China worden enkele containers momenteel niet meegenomen wegens gebrek aan scheepsruimte. Aangezien de schepen van Noord- naar Zuid-China varen om vervolgens de route naar Europa te vervolgen, is de kans op ruimte in het zuiden mede groter.

Onze goede relatie met meerdere rederijen en de daaruit voortvloeiende contracten stelt ons in staat om sneller te kunnen schakelen en u mogelijke uitvalopties te bieden in deze wispelturige tijden. Hogere onverwachte zeevrachtkosten kunnen hierdoor worden opgevangen.

Communicatie is nu belangrijker dan ooit. Onze partner in China staat voor u klaar om te ondersteunen in de relatie en communicatie met uw leverancier. Doordat zij direct vertegenwoordigd zijn in iedere grote laadhaven in China kunnen wij in overleg treden met uw leverancier om een passende oplossing te bieden voor zowel u als uw leverancier.

We raden aan om in de komende weken boekingen zo tijdig mogelijk in te plannen. Met name om eventuele uitvalopties te kunnen ondervangen. Neem voor boekingen en meer informatie contact op met uw Jordex contactpersoon, dan staan wij u graag persoonlijk te woord.