<  NIEUWS
Blog Celeste: De Latijns-Amerikaanse wereld van logistiek
5 april 2017

Bent u benieuwd hoe wij ons onderscheiden op het gebied van logistiek van en naar Latijns-Amerika? In dit blog vertel ik graag meer over de Jordex aanpak!

Zoals u weet, is Latijns-Amerika in alle opzichten een zeer diverse regio. De bevolkingen en culturen variëren enorm, vaak zelfs binnen één land en hebben inheemse, Europese, Afrikaanse en zelfs Aziatische invloeden. Op stedelijk niveau kan een stad vaak modern, koloniaal en ongepland tegelijkertijd zijn. Ook geografisch gezien varieert het landschap enorm.

Persoonlijk vind ik dat dit allemaal aspecten zijn die Latijns-Amerika een fascinerende regio maken. Maar de genoemde diversiteit kan ook als gecompliceerd of onvoorspelbaar ervaren worden. Om succesvol zaken te kunnen doen, is het belangrijk om de lokale (zaken)cultuur te leren kennen en te investeren in langdurige relaties. Dit geldt ook voor de logistieke sector.

Naast dat mijn roots in Latijns-Amerika liggen en ik daarom lokaal de weg goed ken, is het vooral mijn passie voor de regio die mij dagelijks motiveert om de beste service voor dit vaargebied te bieden. Alle informatie en kennis die ik opdoe, neem ik mee om onze service en tarieven voor Latijns-Amerika constant te verbeteren.

Onderdeel van mijn functie is het monitoren en analyseren van de markt. Daarbij krijg ik de ruimte om deel te nemen aan business seminars waardoor ik altijd op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen.

Een andere belangrijke informatiebron is ons lokale agentennetwerk, waar ik dagelijks contact mee onderhoud. Met enige regelmaat bezoek ik onze agenten en klanten in Latijns-Amerika. Enerzijds omdat persoonlijk contact belangrijk is voor een succesvolle samenwerking in de Latijns-Amerikaanse zakencultuur, maar ook omdat wij bij Jordex het belangrijk vinden om de markt van dichtbij te leren kennen en ervaren.

Verder bezoek ik internationale beurzen om bestaande en potentiële klanten te ontmoeten. Zo was ik de afgelopen maand bijvoorbeeld op de Prowein in Düsseldorf. Een beurs die zich specialiseert in wijn. Dit was een goed moment om onze klanten en hun Zuid-Amerikaanse leveranciers weer te zien. Het bezoeken van beurzen is daarnaast ook heel leerzaam, omdat ik veel productenkennis opdoe en vooral veel leer over de ervaringen die Nederlandse bedrijven hebben met import van of export naar Latijns-Amerika.

Bij specifieke vragen van onze klanten schakel ik graag onze lokale contacten in, iets wat redelijk snel en effectief kan, gezien ik de Spaanse taal beheers. Verder begin ik deze maand met een cursus Braziliaans-Portugees, waardoor ik zeker weet dat wij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn!

Ik hoor graag van u als u vragen hebt over onze diensten! U kunt contact opnemen met mij via cf@jordex.com.