<  NIEUWS
Blog Celeste: Een bedrijfscultuur die bijdraagt aan succes
3 mei 2017

In de wereld van logistiek is geen dag hetzelfde en moet er snel geschakeld worden. Er wordt bij Jordex hard gewerkt om u de beste service te kunnen verlenen en die energie voel je!

Inmiddels ben ik alweer acht maanden met veel plezier werkzaam bij Jordex. Zoals ik in mijn vorige blog beschreef, is mijn baan zeer afwisselend, waardoor ik veel nieuwe ervaringen opdoe en mezelf constant kan blijven uitdagen. Naast het feit dat ik vanuit Jordex gestimuleerd word en de ruimte krijg om mezelf professioneel te ontwikkelen, zijn er ook andere aspecten die een belangrijke rol spelen in mijn dagelijkse werk.

Mijn collega’s inspireren mij. Doordat ik zo’n afwisselende baan heb, werk ik met veel verschillende collega’s samen. De één heeft jarenlang ervaring op een specifiek vaargebied, de ander specifieke productenkennis en weer een andere collega is juist sterk op het gebied van sales of klantenbeheer. Hier leer ik dagelijks van.

De filosofie van Jordex is dat een bedrijf met vitale en gelukkige medewerkers beter presteert. Toen ik als nieuwkomer bij Jordex kwam werken, was de Harbour Run – een parcours van 10 km met obstakels door de Rotterdamse haven – één van de eerste activiteiten waaraan ik deelnam. Nu begin ik twee keer per week mijn dag door aan de Belife groepstrainingen deel te nemen in de Jordex fitnessruimte. Daarnaast ben ik onlangs, samen met het merendeel van mijn Jordex collega’s gestart met de nieuwe fit20 training. Dit vindt plaats in het pand tegenover Jordex, waardoor ik dit tussen het werk door kan doen.

Naast sport worden er ook genoeg andere activiteiten georganiseerd die mij de gelegenheid geven om collega’s, maar ook relaties op een informele manier beter te leren kennen. Bijvoorbeeld de business units bij Sparta en Feyenoord, de Jordex Fund Racing Tour van 30 april 2017 en een barbecue op 3 mei bij Muller & Co, die allebei ingezet worden als fundraising voor de Alpe d’HuZes waar Ruud Maaskant aan deelneemt.

Ik ben van mening dat dit allemaal aspecten zijn die positief bijdragen aan de kwaliteit van onze services, ook bij die van onze Latijns-Amerika desk!