<  NIEUWS
Blog Celeste: Latijns-Amerikaanse huwelijkstradities
1 november 2018

In Latijns-Amerika weten ze pas echt wat feesten is! De komende tijd zal ik bij meerdere Zuid-Amerikaanse bruiloften te gast zijn. Gegarandeerd een feestelijke ervaring!

Wie ooit een Latijns-Amerikaanse bruiloft mee heeft mogen maken weet dat er volgens Latijns-Amerikaanse gebruiken groots wordt uitgepakt. ‘Klein en intiem’ is een zo goed als onbekend begrip. Een bruiloft bijwonen is misschien wel dé leukste manier om kennis te maken met de lokale cultuur.

Latijns-Amerika is voornamelijk een katholieke regio, waardoor veel tradities overeenkomen met tradities in Europa. Tóch heeft elk land haar eigen unieke tradities! In Bolivia is het bijvoorbeeld traditie om als gast geld aan de jurk van de bruid vast te spelden. In landen als Peru en Argentinië strijden de vrijgezelle dames om de ring die in de bruidstaart wordt verstopt. Wie de ring vindt zal de volgende zijn die gaat trouwen! In Mexico is een bruiloft daarentegen niet compleet zonder Mariachi band.

Latijns-Amerikaanse bruiloften beginnen over het algemeen laat en gaan tot in de vroege uurtjes door. Na een uitgebreid diner kan het dansen beginnen. Om het feest in te luiden gaat de Hora Loca van start; swingende muziek wordt gestart, obers beginnen te dansen en allerlei gekke accessoires worden uit de kast gehaald. Kijk er niet van op als er zelfs ontbijt wordt geserveerd!