<  NIEUWS
Blog Celeste: Latijns-Amerikaanse nieuwjaarstradities
4 januari 2019

Met een schone lei het nieuwe jaar in? Een nieuw jaar betekent voor velen een nieuw begin. Lees hier hoe dat in Latijns-Amerika wordt gedaan!

Hoe zorgt u voor een voorspoediger nieuw jaar? En hoe laat u negatieve gebeurtenissen definitief achter u? Latijns-Amerikaanse landen hebben vele manieren om het nieuwe jaar met een knaller te starten.

De meest bekende Latijns-Amerikaanse traditie is het eten van twaalf druiven tijdens het aftellen naar middernacht tijdens Oud & Nieuw. Voor elke druif mag er één wens worden gemaakt. Met deze twaalf wensen is een goed begin van het nieuwe jaar verzekerd!

Ook wordt het nieuwe jaar vaak letterlijk met een schone lei begonnen. Volgens Latijns-Amerikaanse traditie kunt u het nieuwe jaar het beste beginnen met een schoon huis. Het opruimen en weggooien van onnodige spullen zal u bevrijden van eventuele negativiteit uit het voorgaande jaar.

Ook worden in sommige landen de negatieve gebeurtenissen symbolisch uit het raam gegooid. Of het nu een glas of een emmer vol water is, met deze traditie laat u het verleden achter u. In weer andere gevallen wordt het oude verbrand om het nieuwe jaar zuiver in te gaan. Vaak worden dan levensgrote poppen gemaakt die het “oude jaar” vertegenwoordigen.

Een heel gelukkig nieuw jaar gewenst!