<  NIEUWS
Blog Celeste: let's move!
6 november 2017

Kleine veranderingen met een groots effect; dat is de Daily Mile @Work. In de vorm van een challenge streeft Jordex naar meer beweging in het dagelijkse werkleven. Ook ik ga graag de uitdaging aan!

Jordex biedt een dynamische werkplek en zoals u weet brengt de Latijns-Amerikaanse logistiek veel (leuke!) uitdagingen met zich mee. Maar net als bij andere kantoorbanen, brengen mijn collega’s en ik heel wat uurtjes zittend door op kantoor. Daarom zijn wij met een groep collega’s de uitdaging aangegaan om een beetje minder te zitten en meer te bewegen gedurende elke werkdag. De challenge daagt ons uit om 1 extra mijl (2133 stappen) per dag te lopen.

Genoeg bewegen is goed voor de gezondheid en voor de prestaties op werk. Door middel van onze sportschool en groepstrainingen maakt Jordex het mij heel makkelijk om voor en/of na werktijd te sporten. Sinds ik dagelijks mijn aantal stappen bijhoud, verbaast het me hoeveel dit kan verschillen per dag.

Voor mijn functie ben ik regelmatig op pad naar beurzen en seminars. Onlangs bezocht ik samen met onze Afrika Specialist Jaap van Dam het Africa Business Forum in het tropenmuseum in Amsterdam en deze week stond Brazil Network Day op de agenda. Op zo’n dag kan ik ongemerkt heel wat kilometers aflopen, wat in mijn voordeel is!

Dat maakt het in tegenstelling wel uitdagender om ook op een normale werkdag aan genoeg beweging te komen, maar daar mogen we heel creatief in zijn! Ik probeer zoveel mogelijk in beweging te blijven door fietsend te vergaderen, lopend naar mijn collega toe te stappen bij een vraag en deel te nemen aan de Jordex lunchwalk. De challenge loopt nog een week; op naar een record aantal stappen!