<  NIEUWS
Blog Celeste: Verrassend Colombia
3 september 2018

Eind augustus ben ik samen met mijn collega Rutger de Bos voor het eerst naar Colombia afgereisd. Het land heeft ons op vele manieren verrast en we kijken terug op een zeer succesvol bezoek!

In Nederland roept Colombia vooral beelden op van drugs, de FARC en voor velen ook scenes uit de populaire series Narcos, over de meest bekende Colombiaanse drugsbaas Pablo Escobar. Wie naar Colombia reist zal echter zien dat het land veelzijdiger en volop in bloei is. In de afgelopen vijftien jaar is het land aanzienlijk vooruit gegaan op het gebied van veiligheid. Ook de economische groei van de afgelopen jaren heeft voor veel internationale aandacht gezorgd.

Ook op het gebied van toerisme groeit de belangstelling voor het land. Colombia is vorig jaar door de Lonely Planet- de meest bekende reisgids ter wereld- benoemd tot de op één na topbestemming voor toeristen. Het grootste risico in Colombia? Colombianen zullen antwoorden “Dat u nooit meer terug naar huis wilt!”.

Langzaam maar zeker wordt het negatieve imago van het land vervangen door alle mogelijkheden die het land biedt voor handel en investeringen, mede dankzij de open economie van Colombia, in combinatie met de economische groei. Dankzij de toetreding van de nieuwe president Ivan Duque is er veel vertrouwen dat het probusiness klimaat, wat Colombia de laatste jaren karakteriseert, de komende tijd zal aanhouden. Het verder ontwikkelen van de agrisector zal onder andere onder het nieuwe bewind prioriteit blijven krijgen.

Tijdens ons bezoek aan de Agrofuturo beurs in de hoofdstad Bogotá, hebben we vanuit Jordex veel nieuwe contacten en kennis opgedaan over de handel die tussen Nederland en Colombia plaatsvindt. Samen met Nederlandse bedrijven hebben we drie dagen deelgenomen aan het Holland Paviljoen op de beurs. Daarnaast hebben we meerdere bedrijfs- en agentbezoeken ingepland.

Tussendoor hebben we gelukkig ook nog wat tijd gehad om de stad te zien. We zijn erachter gekomen dat Bogotá de fietshoofdstad van Latijns-Amerika is! Middels een fietstocht hebben we een groot deel van de stad kunnen bezichtigen. Er zijn fietspaden door de hele stad aangelegd. Ook wordt er elke zondag en feestdag meer dan 120 km aan wegen in de hoofdstad afgezet voor fietsers.

Deze megastad telt meer dan 8 miljoen inwoners. Mooi om te zien vanaf de Monserrate berg waar u een kloostercomplex kunt bezoeken met een adembenemend uitzichtpunt op Bogotá!

Mocht u vragen hebben over onze diensten van een naar Colombia, neem dan contact op met mij.