<  NIEUWS
Blog Celeste: wegdromen naar Mexico
23 oktober 2017

Voordat de donkere dagen écht een feit worden, ben ik er begin deze maand even tussenuit geglipt naar Mexico. De perfecte vakantiebestemming waardoor ik nog verliefder ben geworden op Latijns-Amerika.

Wist u dat drie van de 7 Nieuwe wereldwonderen zich in Latijns-Amerika bevinden? U bent vast bekend met het Cristo Redentor beeld van Christus in Rio de Janeiro in Brazilië of de Inca ruïnes Machu Picchu in Peru. Tijdens mijn vakantie in Mexico heb ik de Chichen Itza bezocht, de Maya tempels die vooral indrukwekkend zijn door haar geavanceerde architectuur, veelal gebaseerd op de astronomische wetenschap.

Tijdens een uitstapje naar het eiland Isla Mujeres heb ik vanuit mijn hangmat, onder het genot van een Margarita genoten van de mooiste witte stranden met kristalhelder water. Ook heb ik in de buurt van Cancún gezwommen in een cenote, een sprookjesachtige onderwatergrot met een waterval. Om de avonden af te sluiten heb ik tevens genoten van het bruisende nachtleven dat Cancún te bieden heeft.

Maar er is veel meer reden om Mexico verder te willen verkennen! Mexico is een enorm groot land, met veel variatie qua landschappen, cultuur en steden. Wist u bijvoorbeeld dat Mexico-stad de oudste stad van Noord-Amerika is? Bij een volgende reis wil ik zeker het stadsleven in Mexico-stad verder verkennen. Maar ook het heerlijke (en pittige!) eten is voor mij een reden waarom ik snel weer die kant op wil gaan.

Naast toerisme is Mexico op zakelijk gebied zeker ook een interessante speler. Mexico is de op één na grootste economie van de regio en een belangrijke handelspartner voor Nederland. Bij Jordex werken wij nauw samen met onze Mexicaanse agent, die dankzij meerdere kantoren vertegenwoordiging heeft over het gehele land. Mede hierdoor kunnen wij u volledig van dienst zijn voor alle lokale diensten die u eventueel nodig heeft, zoals huisleveringen en douane formaliteiten.

Heeft u vragen over Mexico? Neem dan contact op via mijn nieuwe e-mailadres: celeste.flores@jordex.com