<  NIEUWS
Blog Celeste: Zomer.. of toch niet?
6 juli 2017

Met de tropische temperaturen en de vakantie voor de deur, is de zomer in Nederland echt aangebroken terwijl het aan de andere kant van de wereld hartje winter is. Of toch niet?

De zomermaanden zijn voor mij de beste maanden van het jaar; lange en warme dagen, strand, barbecues, festivals… en vooral heel veel gezelligheid! Terwijl u wellicht geniet van een welverdiende vakantie, gaan wij bij Jordex natuurlijk verder met het totaal ontzorgen van al uw logistieke aanvragen van en naar Latijns-Amerika.

Nu het in Europa zomer is, betekent dit dat het zuidelijk halfrond middenin de winterperiode zit. Dus ook landen in Zuid-Amerika die zich onder de evenaar bevinden. De enorme omvang van het continent en de aanzienlijke hoogteverschillen tussen verschillende gebieden zorgen voor een grote variatie in temperaturen en klimaattypen, vaak zelfs binnen één land.

Wist u bijvoorbeeld dat u momenteel in Chili en Argentinië terecht kunt voor een skivakantie? En dat het ook in bepaalde steden in Peru, Bolivia, Brazilië, Uruguay en Paraguay momenteel ’s nachts zelfs kan vriezen?

Het klimaat kan ook gevolgen hebben voor de logistiek. Zo kan de grensovergang tussen Chili en Argentinië enkele dagen gesloten zijn bij hevige sneeuwval. Vaak is de winter zacht vergeleken met Noord-Europese begrippen, maar tóch leert de praktijk dat er onverwachtse problemen kunnen ontstaan.

Terwijl de Midsommar in Zweden een gelegenheid is om de zomer te vieren, wordt in dezelfde periode San Juan gevierd in veel Latijns-Amerikaanse landen. Gezien de belangrijke rol die de zonnegod speelt in meerdere inheemse culturen, zijn er ook verschillende festiviteiten die gehouden worden wanneer de zon het verst staat van de evenaar. Eén van de meest bekende is de Inti Raymi (“Festival van de Zon”) in Peru, die jaarlijks in een tempel nabij de voormalige hoofdstad van de Inca’s, Cusco, wordt gehouden.

Ongeacht of u op vakantie gaat, of dat u in eigen land blijft, wil ik u in ieder geval een mooie zomer wensen! Wij staan uiteraard de komende maanden voor u klaar in het geval van vragen en/of tariefaanvragen. U kunt mij bereiken via cf@jordex.com en 010-303 7305.