<  NIEUWS
Blog Celeste: zomerse avond op de BAP Union
14 augustus 2017

De verbindende rol tussen Nederland en Latijns-Amerika vind ik het leukste binnen mijn functie. Ik maak het beste van beide werelden mee. Zo ook tijdens de borrel op het Peruaanse zeilschip BAP Union.

Vanuit ons kantoor in Rhoon ben ik intensief bezig met bedrijven die zakendoen met Latijns-Amerika in de vorm van import en/of export en heb ik dagelijks contact met lokale agenten. Maar vooral tijdens evenementen die door verschillende ambassades georganiseerd worden, maak ik de leukste momenten uit beide culturen mee.

U heeft het misschien wel gezien! De BAP Union lag vorige week aangemeerd aan de Wilhelminakade in Rotterdam en was tevens toegankelijk om te bezichtigen. Dit zeilschip, tevens de grootste van Latijns-Amerika, is een schip van de Peruaanse marine die momenteel op tour is door Europa. Het doel van het bezoek aan Nederland is om de banden tussen Nederland en Peru te versterken.

De Peruaanse ambassade organiseerde in het teken van dit doel een netwerkborrel op de BAP Union. Hier waren professionals vanuit zowel de private als de publieke sector bij aanwezig, die allemaal een verbindende rol spelen tussen Nederland en Peru. Ook Renato Tapia, Peruaanse middenvelder van Feyenoord, was te gast.

Dankzij het open economische beleid en de economische groei van Peru, neemt de belangstelling vanuit het Nederlandse bedrijfsleven voor Peru toe. Nederland is wereldwijd momenteel de grootste importeur van Peruaans fruit. Maar ook de export vanuit Nederland neemt toe dankzij een groeiende middenklasse, daarnaast wordt het ook aantrekkelijker gemaakt door een handelsakkoord tussen de EU en Peru. Gezien mijn functie als Latijns-Amerika specialiste, maar ook omdat ik zelf half Nederlands en half Peruaans ben, houd ik de ontwikkelingen tussen Nederland en Peru nauw in de gaten.

Op de BAP Union werden we tijdens het netwerken getrakteerd op heerlijke Peruaanse gerechten, in combinatie met hét  nationale cocktaildrankje Pisco Sour. De mooie zomerse avond, in combinatie met de gezellige Peruaanse achtergrondmuziek, maakte de ervaring op zichzelf al helemaal compleet. Op deze manier draag ik het Latijns-Amerika gevoel bij me en maak ik het beste van beide werelden mee!