<  NIEUWS
Blog Celeste: zomerse evenementen in Nederland
6 juli 2018

De zomer is definitief aangebroken en volgens de laatste weersverwachtingen lijken de zomerse temperaturen voorlopig aan te houden! Waan u in Latijns-Amerikaanse sferen tijdens de volgende evenementen die ik voor u op een rijtje heb gezet!

Een persoonlijk favoriet is de Zomercarnaval die dit jaar van 24 t/m 28 juli plaatsvindt in Rotterdam. Het programma bestaat uit verschillende activiteiten, zoals de Battle of Drums, een festivalmarkt, een Carnavals Queen verkiezing en eindigt met de parade door de binnenstad van Rotterdam.

Ooit begonnen als een Surinaams festival, is het Kwaku Summer Festival in Amsterdam inmiddels uitgegroeid tot een multicultureel feest. Naast concerten kunt u in de weekenden tussen 14 juli en 5 augustus bij meer dan 100 food stands ook heerlijk Surinaams en Caribisch eten!

Van 16 t/m 25 augustus kunt u in Amsterdam de beste films uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied zien tijdens het World Cinema Festival. Het programma van de negende editie van het filmfestival is dit jaar speciaal gericht op Cuba.

Richting het einde van de zomer openen verschillende ambassades figuurlijk hun deuren tijdens het Embassy Festival in Den Haag. Hier kunt u kennis maken met het personeel van diverse Latijns-Amerikaanse ambassades in Nederland en kunt u tevens proeven van traditionele gerechten, muziek en dans uit deze landen.

Kortom, genoeg evenementen om uw zomer mee door te brengen, waar u toch even wordt meegenomen naar Latijns-Amerika!