<  NIEUWS
Blog Kim: De diversiteit van projectlading
27 september 2017

Projectlading is een belangrijk onderdeel van onze exportlading naar het Midden-Oosten. Vanwege de olieprijzen hebben diverse investeringen op een lager pitje gestaan, maar de markt trekt weer aan!

Projectlading kan voor verschillende doeleinden ingezet worden; ter voorbereiding van events zoals Dubai 2020 of het WK in Qatar, uitbreiding van de infrastructuur met bijvoorbeeld metrolijnen, uitbreiding van energie-plants met zonnepanelen en bijdrages in de voedselproductie.

Van pijpleidingen en lading voor baggeraars, tot aan machines, bij Jordex verzorgen wij projectlading naar het Midden-Oosten. Zo zijn we momenteel bezig met het verschepen van complete kassen voor een project in Abu Dhabi.

Nieuwe investeringen zorgen ervoor dat diverse projecten hervat worden, waardoor wij onze brede logistieke expertise weer kunnen uitvoeren. Het intensief samenwerken met een klant gedurende zo’n project vind ik het leukste. Je bent vanaf het begin betrokken en je gaat gezamenlijk een proces in.

Er komt veel kijken bij het verschepen van projectlading. Vaak hebben we al contact met de klant vanaf het moment dat zij zelf ook nog bezig zijn met het binnenhalen van het project. Wij assisteren de klant met informatie over documenten, transportmogelijkheden, routes, de manier van laden, verschillende soorten equipement en geven tips waar nauwlettend rekening mee gehouden moet worden in het betreffende land. Daarbij blijft het keer op keer spannend of onze klant het project dan ook daadwerkelijk binnenhaalt!

Gedurende de verscheping van een project staan we nauw in contact met onze lokale agent of ons kantoor in Abu Dhabi, zodat we onze klant van de laatste informatie kunnen voorzien over aankomst, inklaring en huislevering.

De diversiteit is kenmerkend voor de werkzaamheden bij een projectlading. Het proces vanaf het onderzoek en uitzoeken tot aan het regelen en plannen van zorgt voor afwisseling en vereist een brede logistieke expertise. Maar dat maakt het voor mij uitdagend en leuk!

Heeft u ook een project op de planning en benieuwd wat wij hierin kunnen betekenen? Laat het mij dan weten via +31 (0)10 303 73 31 of km@jordex.com.