<  NIEUWS
Blog Kim: Eindsprint naar 2018
18 oktober 2017

De zomer is nog maar net voorbij, maar het einde van 2017 en het begin van 2018 is al in zicht. Het laatste kwartaal vraagt nu al om een eindsprint.

Eerder deze maand ben ik afgereisd naar Valencia voor de EAA Europe meeting. EAA staat voor Europe Asia Alliance, het agentennetwerk waar Jordex één van de oprichters van is. Naast de jaarlijkse meeting waar alle agenten aanwezig zijn, is er ook een jaarlijkse Europe en Asia meeting.

Het was niet alleen goed om onze relaties weer face-to-face te zien, maar ook om te horen wat er speelt bij andere agenten, marktkennis op te doen en kansen te delen. Ieder land heeft zijn eigen ontwikkelingen met bijbehorende uitdagingen waarbij we elkaar bij kunnen helpen en van kunnen leren.

Ondanks dat Abu Dhabi niet in Europa ligt, was Jordex Global ook aanwezig. Juist omdat zij zowel een hub vormen voor Europa als het Verre Oosten is het van belang om de ontwikkelingen daar op de voet te volgen.

Vorige week was ik dichter bij huis. Samen met mijn collega Pascal de Vries heb ik de Anuga in Duitsland bezocht. De Anuga is de grootste beurs ter wereld op het gebied van levensmiddelen en aanverwante producten. De Anuga wordt vaak gezien als één beurs, maar sinds 2007 zijn het tien verschillende beurzen die op dezelfde tijd en locatie georganiseerd worden.

Wat direct opvalt bij het betreden van de verschillende hallen zijn de geuren van de verschillende productgroepen; kaas, brood, vlees en diverse delicatessen. Maar niet alleen mijn neus werd direct geprikkeld, ik heb mijn ogen uitgekeken met alles wat hier tentoon wordt gesteld. Leuk om te zien hoeveel bedrijven actief zijn in het Midden-Oosten of de regio aan het verkennen zijn. De voedselindustrie is namelijk één van de snelst groeiende sectoren in het Midden-Oosten. Eén dag op deze gigantische beurs was echt te weinig. Ik heb dan ook jammer genoeg een aantal klanten niet kunnen spreken.

Eenmaal terug op de basis is het interresant om te analyseren welke nieuwe aanvragen en orders we uit de beurs hebben gehaald. Het laatste kwartaal van 2017 is in volle gang. Niet alleen de leads van de beurs moeten worden opgevolgd en huidige projecten afgerond, maar we zijn ook al druk bezig met de plannen voor 2018.

Hoe ziet het vierde kwartaal van 2017 er voor u uit?