<  NIEUWS
Blog Kim: Happy Holidays in het Midden-Oosten
14 december 2017

Kerst en Oud en Nieuw worden over het algemeen niet gevierd in het Midden-Oosten en zijn in de meeste landen geen vrije dagen. Toch zie je hier de laatste jaren wel wat verandering in komen.

Acht jaar geleden, toen ik enkele maanden in Jordaniƫ verbleef, was ik er met kerst en Oud en Nieuw. Het verschil in de beleving van deze feestdagen in Amman verbaasde me. In het oude gedeelte zag ik niets wat mij aan kerst deed denken. Terwijl in het nieuwe gedeelte de winkels in de grote winkelstraten feestelijk versierd waren en op straat werden er Engelstalige kerstliederen gezongen door kinderen.

Nu verschilt het natuurlijk per land hoeveel vermenging er is met expats en of er diverse geloven naast elkaar leven. Zo leeft kerst in Libanon echt en blijft Bethlehem elk jaar een belangrijke bedevaartsplaats. In de Verenigde Arabische Emiraten wordt kerst alleen gevierd door expats. Zij gaan veelal terug naar hun thuisland. In de Emiraten wordt het hooguit kleinschalig gevierd en zijn er in deze periode aardig wat toeristen die op vakantie gaan. Oud en Nieuw wordt daarentegen wel erg groot gevierd, dit gaat gepaard met vuurwerkshows.

Ons kantoor Jordex Global zal tijdens de kerst gewoon open en bereikbaar zijn. Alleen 1 januari zijn zij, net als wij, gesloten. Ik wens u en uw dierbaren alvast hele fijne feestdagen en een gezond en succesvol nieuw jaar!