<  NIEUWS
Blog Kim: Nieuw jaar, nieuwe start
24 januari 2018

Een nieuw jaar; terugkijken of vooruit kijken? Beiden. Maar in deze blog kijk ik terug op 2017. Een jaar met groei, maar ook met interessante uitdagingen.

Naast ruim 17% groei naar het Midden-Oosten in zeer gevarieerde commodities, is het ook een jaar geweest vol onrust in bijvoorbeeld Jemen en Qatar, wat de nodige aandacht heeft gevraagd. Toch gaat de export altijd door en worden er altijd wegen gevonden om te blijven exporteren.

Het is ontzettend leuk om te zien welke diversiteit aan goederen er verscheept worden en naar welke uithoeken het allemaal gaat. Ook vind ik het altijd erg leuk om uw ervaringen te horen.
Hoe bepaalde markten worden betreden, waar u in bepaalde landen tegenaan loopt, hoe hier mee om wordt gegaan en wat de verwachtingen en visies zijn omtrent deze bijzondere regio.

Het nieuwe jaar staat dan ook weer vol plannen! Diverse klanten met projecten die afgerond moeten worden en ook weer opgestart moeten worden. Enkele beurzen in het Midden-Oosten die binnenkort plaatsvinden, waar wij als Jordex aanwezig zullen zijn. Maar ook het geven van een interne training over sanctie- en risicolanden. Hoe kunnen we als bedrijf een compliancebeleid toepassen, zodat alle afdelingen hiermee om kunnen gaan. En hoe kunnen we ons beter ontwikkelen in deze markt?

Ondanks de nodige onrust biedt het Midden-Oosten genoeg kansen om verder te ontwikkelen. Ook in 2018 zullen wij ons hier weer op richten, zodat we onze kennis en ervaring met u kunnen delen.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met mij.