<  NIEUWS
Blog Kim: Op bezoek in India
24 april 2017

Zestig uur zouden Mark en ik in Mumbai zijn om samen met Peter (Sales Director) en Ruud (CEO) updates te bespreken en te brainstormen over nieuwe ontwikkelingen met alle Europe Asia Alliance leden van ons agentennetwerk. Een uitdaging!

Voor de jaarlijkse EAA meeting met onze Europese en Aziatische agenten ben ik begin deze maand met Mark van Dartelen (Import Manager) afgereisd naar Mumbai in India. Ik ga altijd goed voorbereid op reis en verdiep mij in het land waar ik heen ga, maar deze keer was dat er een beetje bij ingeschoten. Om mij heen werd er enthousiast een aantal horrorverhalen over India verteld; dat het verkeer een chaos is, straten zo vies zijn en het eten een aardig avontuur kan zijn voor de spijsvertering.

Positief verrast was ik toen het op Mumbai Airport zo goed was geregeld met de E-VISA, dat we binnen 15 minuten buiten stonden en vervolgens zonder verkeersbelemmeringen zo in het hotel waren (zal ik er maar bij vertellen dat het ging om een nationale feestdag, waardoor het zo rustig was?). Een goed begin van de reis!

Afgelopen jaar is aardig stormachtig geweest; faillissement Hanjin, aangekondigde Brexit, capaciteitsproblemen op zowel East- als Westbound, overvolle schepen, blank sailings en tarieven die in korte tijd explosief omhoog gingen. Hoe gaan we hiermee om en op welke manier kunnen wij als agenten elkaar hierin aanvullen?

We hebben een nieuwe agent uit Myanmar mogen verwelkomen in ons agentennetwerk, met alle kansen die dit land biedt in de agricultuur. Hoe weet Jordex Global in Abu Dhabi zich staande te houden in een economie die uit de crisis probeert te klimmen vanwege de lage olieprijzen van de afgelopen jaren? Ook dit is uitvoerig aan bod gekomen.

Het thema dit jaar was food logistics. Want met de groeiende wereldbevolking en een stijgende middenklasse in diverse landen is de import en export van voedsel en voedsel gerelateerd producten toegenomen. Met name de rol van het Midden-Oosten als hub-functie en het belang van deze regio voor Aziƫ is voor mij als Midden-Oosten specialiste zeer interessant om te zien.

Het was niet alleen inspirerend hoe we gezamenlijk elke goederensoort kunnen faciliteren, maar ook leuk om elkaar en het gezicht achter de e-mails te leren kennen. Goed contact vind ik ontzettend belangrijk bij een zakelijke relatie en als agentennetwerk zijn we een verlengstuk van elkaar. Een geslaagde EAA 2017 wat mij betreft!