<  NIEUWS
Blog Kim: Twee jaar later
18 mei 2017

Bij Jordex ben ik begonnen met een dosis enthousiasme voor het Midden-Oosten. Inmiddels ben ik al een tijdje werkzaam en flink ingeburgerd in de logistieke sector. Tijd voor een update!

Jordex Global in Abu Dhabi blaast deze zomer twee kaarsjes uit en ook de werkzaamheden vanuit Nederland met betrekking tot het Midden-Oosten zijn toegenomen.  Het is goed om soms even terug te kijken wat we nu de laatste twee jaar hebben gedaan en waar we naar toe zouden willen.

Wekelijks houd ik het laatste nieuws en de ontwikkelingen die relevant zijn voor de logistiek en exporterende en importerende bedrijven bij, om met jullie te delen. Twee jaar geleden hebben wij dan ook een maandelijks nieuwsbrief geïntroduceerd over het Midden-Oosten, die door velen enthousiast gelezen wordt.

Het leuke hiervan vind ik de interactie met klanten en de vragen die ik met regelmaat krijg om uit te zoeken. Welke documenten zijn er voor bepaalde producten nodig? Hoe worden grote projecten lokaal afgehandeld? Waar moet men op letten bij de eerste contacten in het Midden-Oosten? Dit verwerk ik dan in de nieuwsbrief, maar ook ervaringsverhalen van onze klanten en leveranciers. Dit is erg leerzaam en daar luister ik dan ook graag naar.

In de periode bij Jordex heb ik een aantal mooie reizen mogen maken. In Iran heb ik deelgenomen aan een handelsmissie en tevens een bezoek gebracht aan diverse agenten, in Dubai de grootste voedselbeurs van het Midden-Oosten en in Oman een champignonproducent en een producent van constructiematerialen bezocht.

Ondanks dat het Midden-Oosten met regelmaat onrustig is en de economische crisis er inhakt, zien wij nog steeds kansen regiobreed die ik ook komende periode verder ga uitwerken. Het geeft toch zeker voldoening als we zien dat het aandeel in het Midden-Oosten in samenwerking met ons kantoor in Abu Dhabi aan het groeien is. Ook in Abu Dhabi werken ze hard door. Inmiddels zijn ze niet meer met zijn tweeën, maar met drie vaste werknemers. We zijn in ieder geval nog lang niet klaar en zitten vol ideeën!