<  NIEUWS
Blokkade Suezkanaal opgeheven
29 maart 2021

De vastgelopen containerreus Ever Given brengt het scheepvaartverkeer weer op gang. Nadat de achtersteven van het containerschip eerder vandaag loskwam, is ook de voorkant zojuist losgetrokken.

Het containerschip Ever Given van 400 meter lang en bijna 60 meter breed kwam vorige week dwars te liggen, waardoor de cruciale waterweg tussen Azië en Europa “het Suezkanaal” een week lang volledig geblokkeerd werd.

Ondanks dat het losgekomen containerschip ervoor zorgt dat het kanaal weer snel vrij is voor verkeer, kan de opstopping in het Suezkanaal nog wekenlang voor vertraging zorgen.

Als gevolg van de blokkade zullen vertraagde schepen straks massaal tegelijkertijd de havens binnenlopen, waardoor de kans groot is dat deze op zee zullen moeten wachten. De Rotterdamse containerterminals bereiden zich momenteel voor op de aanstaande drukte en ordelijke afhandeling.

Wij monitoren voortdurend de situatie en houden u op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen. Neem voor meer informatie of (aan)vragen contact op met jouw Jordex contactpersoon.