<  NIEUWS
Brazil Network Day
23 maart 2017

Ook dit jaar was Jordex aanwezig op de Brazil Network Day in Den Haag. Dit evenement brengt professionals en bedrijven die interesse hebben in de Braziliaanse markt met elkaar in contact.

Dit evenement wordt georganiseerd door de Braziliaanse ambassade rond het bezoek aan Nederland van een delegatie van zowel overheidsfunctionarissen als ondernemers uit Ceará. De zakelijke kansen van deze Braziliaanse staat werden dan ook belicht.

Ceará, waarvan de hoofdstad Fortaleza is, biedt vooral kansen op het gebied van energie, mijnbouw, toerisme, visserij en agricultuur. Met een bevolking van 9.4 miljoen is Fortaleza de op vier na grootste stad van Brazilië en de op zes na grootste stad op het gebied van consumptie.

De Exports Processing Zone (EZP) in Ceará is vorig jaar benoemd tot één van de beste ‘free trade zones’ van Latijns-Amerika en de Caraïben door het zakendagblad Financial Times. Ook zijn er momenteel projecten in gang gezet om de haven van Pécem te ontwikkelen tot een hub voor het noordoosten van het land.

Zo heeft de Rotterdamse haven onlangs een intentieverklaring met Ceará ondertekend om de mogelijkheden tot een samenwerking te onderzoeken. De haven van Pécem wordt naast containers gebruikt voor het doorvoeren van goederen als kolen, ijzererts en LNG (Liquefied Natural Gas).

In de Greater Fortaleza Investment Guide kunt u meer lezen over de zakelijke kansen in Ceará.  Dankzij de vertegenwoordiging van onze Braziliaanse agent in meerdere steden over het gehele land, kunt u bij ons terecht met al uw import en export gerelateerde vragen over Brazilië. Neem voor meer informatie contact op met Celeste Flores via cf@jordex.com.