<  NIEUWS
Celeste's blog: Tijd voor carnaval!
7 februari 2017

Wie denkt aan Zuid-Amerika, denkt vaak ook aan carnaval. In veel landen in Zuid-Amerika staat februari dan ook in het teken van deze feestdagen. Dit jaar valt carnaval op 25 en 26 februari.

Houdt u er rekening mee dat lokale bedrijven mogelijk gesloten zijn of beperkt werkzaam zijn rond deze dagen.

Brazilië staat internationaal bekend als hét grootste carnavalsland te wereld met schitterende pruilwagens, glitters, veren en muziek. De stad Rio de Janeiro alleen al trekt jaarlijks rond carnavalstijd bijna 1 miljoen toeristen aan, maar ook in andere landen wordt carnaval uitbundig gevierd.

Zelf doe ik jaarlijks mee aan één van de grootste carnavalsoptochten van de regio; het Carnaval de Oruro. Oruro is van oudsher een mijnstad – op maar liefst 3700 meter hoogte – die dankzij haar carnavalstraditie wordt gezien als de belangrijkste stad voor de Boliviaanse Folklore. Sinds 2001 is het Carnaval de Oruro ook door UNESCO uitgeroepen tot een Meesterwerk van het Immaterieel Erfgoed van de Mensheid. Tijdens het carnaval komen inheemse, Afrikaanse en Europese tradities samen in een tweedaagse optocht met 28.000 dansers en veel verschillende soorten Boliviaanse danssoorten.

Eind januari ben ik samen met Sales Director Peter Kuijper afgereisd naar Zuid-Amerika voor een zakenreis. We bezochten diverse relaties in Brazilië, Argentinië en Chili om onze activiteiten daar verder uit te breiden. Aansluitend blijf ik daar voor een vakantie, waarin ik mijn familie bezoek en deelneem aan het carnaval van Bolivia, het land waar ik opgegroeid ben.

Nu het carnaval snel dichterbij komt, zal ik de komende tijd dagelijks trainen voor de Caporales dans met mijn groep San Simon van La Paz. Ik deel graag een indruk met u van dit mooie en unieke carnavalsfeest via mijn twitter account @CelesteJordex!