<  NIEUWS
Chili en Peru investeren gezamenlijk in douane
20 oktober 2017

Wie ooit de grens van Arica naar Tacna heeft overgestoken of andersom, weet dat de douanecontroles veel wachturen en bureaucratie met zich meebrengen. Maar dat zal niet lang meer zijn!

De grensovergang tussen de Chileense grensstad van Arica en de Peruaanse stad Tacna speelt een belangrijke rol voor handel en toerisme in beide landen. Daarom hebben de Chileense en Peruaanse overheden gezamenlijk geïnvesteerd in het douanecomplex Chacalluta- Santa Rosa. De officiële openingsceremonie vond op 16 oktober plaats.

Betere voorzieningen en een verhoogde uitwisseling van informatie tussen beide nationale douanediensten zullen ten gevolge leiden tot een efficiëntere en flexibelere douanecontrole. Volgens het Peruaanse ministerie van buitenlandse zaken leidt deze nieuwe samenwerking tot een reductie van 50% van de benodigde tijd voor douane controles.

Op de grensovergangen met buurlanden Bolivia en Ecuador zal dit model vanaf volgend jaar ook worden toegepast door Peru.

De Chileense havenstad Arica wordt regelmatig als doorvoerhaven gebruikt voor bestemmingen in het zuiden van Peru. Heeft u een vraag over export of import vanuit deze gebieden? Neem contact op met Celeste Flores via celeste.flores@jordex.com.