<  NIEUWS
China investeert in ontwikkeling Afrika
24 oktober 2017

Opnieuw heeft de president van China een investering toegezegd voor het nieuwe ‘Zijderoute’-project. Dit keer betreft het de uitbreiding van grote verbindingen en infrastructuur tussen China en Afrika.

Het ‘Eén gordel, één weg initiatief’ is onderdeel van dit project en één van de belangrijkste projecten in Oost Afrika. Vanaf de Keniaanse havenstad Mombasa bouwt China aan een 500 kilometer lange spoorweg naar de hoofdstad Nairobi. Afrika wordt hiermee geholpen door grote Chinese investeerders, waaronder de landelijke overheid, steden en banken.

China biedt Afrika hiermee de kans om zich verder te ontwikkelen. De spoorlijn is zowel voor passagiers als voor goederen bestemd. Het vervoeren van de regionale handel  zal naar verwachting toenemen door de komst van deze hoge snelheidslijn

‘We moeten bouwen aan een open platform van samenwerking en een open wereldeconomie verder bevorderen’, zei Xi bij de opening van de top in Peking, aldus het Financieel Dagblad. Het voornaamste uitgangspunt van deze ontwikkeling is de weg openen naar vrede en vrijhandel.

Vanuit Nairobi zal de spoorweg in de toekomst doorgetrokken worden tot Kampala, de hoofdstad van Oeganda, en uiteindelijk in Kigali in Rwanda.

Bent u geïnteresseerd in landtransport via het nieuwe spoor? Neem dan contact op met uw bekende contactpersoon binnen Jordex.