<  NIEUWS
Chinese reefer markt is herstellende
28 april 2020

Terwijl de coronacrisis steeds meer markten raakt, krabbelt de reefer markt naar China langzaamaan weer op.

Ondanks de coronamaatregelen draait het op de Rotterdamse terminals goed door en is er genoeg reefer capaciteit beschikbaar. Het herstellende openbare leven in China brengt de goederenoverslag naar China weer op gang.

China, de brandhaard van de pandemie, maar ook het land met één van de grootste economieën, is weer volop verschillende soorten vlees en vis vanuit Nederland aan het importeren.

Na wekenlange onrust in containerland als gevolg van de doorlopende aanvoer van nieuwe containers, terwijl eerder binnengekomen containers niet snel genoeg werden uitgehaald, zijn de Chinese havens hard bezig met het wegwerken van deze back-log.

Ook de voorzieningen voor reefer containers worden verbeterd. Door een extreem tekort aan reefer plugs werden er in de havens van Shanghai, Ningbo en Xingang tijdelijk minder reefer containers gelost, waardoor vervoerders verplicht waren de temperatuurgecontroleerde lading in andere havens te lossen.

Alle reefers die tijdens de lockdown naar andere havens zijn omgeleid wegens het tekort aan reefer plugs, worden teruggeladen naar hun eindbestemming. Hiermee komt ook de havencongestietoeslag voor de export van reefers naar Shanghai en Ningbo te vervallen.

Ook hebben Shanghai en Tianjin nog eens 7.000 extra reefer plugs beschikbaar gesteld, waardoor de opslagcapaciteit in de Chinese havens met 40 procent is toegenomen.

Voor meer informatie of vragen over het vervoeren van uw temperatuurgecontroleerde lading kunt u contact opnemen met onze specialist in reefers, Ferdi Lems. Hij staat u graag persoonlijk te woord!