<  NIEUWS
Colombia, een land vol kansen
22 december 2016

Colombia staat de laatste tijd op meerdere vlakken positief in de schijnwerpers. Niet alleen als één van de beste reisbestemmingen, maar ook als een land dat vol in ontwikkeling is en handelspotentie toont.

Het blad The Economist heeft eind 2016 Colombia benoemd als Land van het Jaar. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan landen die in de loop van het jaar aanzienlijke verbetering hebben laten zien. Aanleiding voor deze prijs is het vredesverdrag dat eind vorig jaar is getekend tussen Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC) en de Colombiaanse regering. Hierdoor is een eind gekomen aan een 52 jaar durende oorlog die meer dan 220.000 mensen het leven heeft gekost.

Lonely Planet, de meest bekende reisgids ter wereld, heeft het land benoemd als de op één na top bestemming om in 2017 naartoe te reizen. Volgens oud ambassadeur Van Embden is Colombia niet alleen interessant voor toeristen; het land biedt ook veel zakelijke kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Colombia staat internationaal bekend om haar export van producten zoals koffie, bloemen en fruit. Dankzij een economische groei van vier tot vijf procent in de afgelopen jaren en de groeiende middenklasse wordt Colombia ook als afzetmarkt steeds interessanter. Ondanks een inkrimping van de economische groei in Latijns-Amerika wordt een groei van 2,5% in de Colombiaanse economie verwacht.

Verwacht u handel met Colombia in 2017 of overweegt u uw zakelijke kansen in het land? Jordex helpt u graag op weg! Dankzij onze lokale agent en contacten in Colombia bieden wij een volledige reeks aan logistieke mogelijkheden voor uw import en/of export. Ook voor al uw overige vragen kunt u uiteraard bij ons terecht. Neem contact op met onze Latijns-Amerika specialist Celeste Flores via cf@jordex.com of 010 303 73 05.