<  NIEUWS
Colombia investeert in infrastructuur
24 maart 2017

Colombia heeft als doel om zich in Latijns-Amerika op de kaart te zetten als een moderne hub met een uitstekende connectiviteit. De regering gaat fors investeren in de infrastructuur.

Vierenvijftig luchthavens in het land worden gemoderniseerd en uitgebreid. Dit jaar al zijn de gerenoveerde luchthavens in onder andere Bogotá, Cali en Santa Marta geopend. Hiermee wordt het land beter verbonden met de andere hubs van de regio zoals Panama, Miami en Lima.

Het El Dorado vliegveld in Bogotá is het belangrijkste vliegveld in Latijns-Amerika voor vrachtvervoer en de op drie na grootste luchthaven van de regio qua aantallen passagiers. Met de modernisering van deze luchthaven wordt verwacht de capaciteit aanzienlijk verhoogd wordt.

Afgelopen maand zijn de nieuwe installaties van de haven van Buenaventura Aguadulce ook officieel geopend. Deze haven, aan de kust van de Stille Oceaan, zal Colombia beter verbinden met Azië en is ontworpen om één van de grootste en meest efficiënte havens in de regio te worden.