<  NIEUWS
Congestie VS houdt aan
15 januari 2021

Overvolle terminals, congestie op de aanlegplaatsen van de terminals en lokale vrachtwagencapaciteiten hebben een crisisniveau bereikt. De vertragingen op de routes naar de VS zijn het gevolg van een opeenstapeling van oorzaken.

De grote voorraden lege containers en hoge importvolumes blijven zich opstapelen waar de activiteiten op de terminals in de Verenigde Staten door worden gestremd. De lokale truckcapaciteiten hebben inmiddels een crisisniveau bereikt, waardoor de vertragingen over land toenemen. Truckers moeten een paar weken van te voren geboekt worden en geven momenteel zelfs voorkeur aan lokale ladingen boven lange afstanden. De situatie in alle markten in de VS is nijpend en een gevolg van het ruimte- en equipmenttekort in de containervaart dat zich wereldwijd heeft verspreid.

Om de importleveringen te bespoedigen hebben de terminals de poort- en terminaluren verlengd. Vervoerders verwachten na Chinees Nieuwjaar een afname te gaan zien. Vooralsnog kampen schepen met vertragingen van gemiddeld 1-2 weken, doordat er niet tijdig gelost kan worden in de havens.

Wij raden u aan om in de komende weken zo ver mogelijk in de toekomst te boeken om vertragingen en uitdagingen te beperken. Neem voor boekingen en meer informatie contact op met uw Jordex contactpersoon, dan staan wij u graag persoonlijk te woord.