<  NIEUWS
Containervaart kondigt 'shipageddon' aan
27 oktober 2020

Lange wachttijden voor vervoerders en binnenvaartschepen in de Rotterdamse haven nemen buitenproportioneel toe en de scheepscapaciteit is schaars. De containervaart waarschuwt zelfs ‘uitverkocht’ te zijn.

De grootste schepen ter wereld van 24.000 TEU weten de haven van Rotterdam te vinden, terwijl kleinere container- en binnenvaartschepen ook blijven aan- en afvoeren. De coronacrisis heeft een ongelooflijke golf van verandering tot stand gebracht in de containerscheepvaart. Met de aanvang moesten operaties worden stilgelegd, containers naar de juiste plaats worden verplaatst en was het zaak voor de rederijen om te polsen wat klanten nodig hadden; wanneer en waar.

In de aanloop naar de feestdagen wordt logistieke chaos verwacht en is er zelfs een ‘shipageddon’ aangekondigd, een benaming die gegeven wordt aan de uitverkochte containervaart. Containerschepen tussen Azië en VS lijken volledig volgeboekt te zijn, wat direct invloed heeft op het Azië-Europa verkeer. Voorraden raken op en tegelijkertijd kunnen er ook geen containers meer gebouwd worden of schepen op de spotmarkt gekocht worden. Het ruimtetekort heeft een historisch punt bereikt.

Daarbij blijft de drukte op de terminals aanhouden. De wachttijden van binnenvaartschepen nemen toe tot zeven dagen en wegvervoerders kampen met een gebrek aan vrije slots, waardoor de parkeerterreinen van de terminals overvol raken. Er moet worden gezocht naar een betere balans en planning om het toenemend aantal containers te kunnen afhandelen. Voorlopig hebben terminals nog te maken met een capaciteitstekort, systeemstoringen en personeelstekort door het coronavirus. Chauffeurs met een toegekend tijdslot staan alsnog uren te wachten om te kunnen laden.

In de tijd dat een zending blijft staan doordat deze niet op tijd afgehandeld kan worden, lopen de (vaak al hoge) kosten voor container,  kadehuur en/of storage snel op. Ondanks dat het overmacht is, zijn deze ontstane kosten in de Port of Destination altijd voor rekening van de verlader.

De lading verschuiven over het spoor of via de lucht is een goed alternatief om de congestie in de Rotterdamse haven te omzeilen. Tegelijkertijd profiteert u van voordelen als snelheid, want de zeereis neemt tenslotte weken in beslag.

Onze specialisten op de sales helpen u graag de juiste weg voor u te vinden. Neem voor meer informatie over uw zeevrachtzending of een lucht-/treinaanvraag contact op met één van de sales contactpersonen.