<  NIEUWS
Cosco investeert in terminal Abu Dhabi
18 oktober 2016

Cosco Shipping Port investeert $400 miljoen in de bouw van een nieuwe containerterminal in Abu Dhabi. Het Emiraat wil handel uitbreiden met China, de één na grootste economie ter wereld.

Tot nu toe gaat de handel hoofdzakelijk via Dubai, maar Abu Dhabi hoopt met deze investering haar aandeel aanzienlijk te vergroten. De nieuwe terminal moet de capaciteit van de haven gaan verdubbelen.

De terminal zal een capaciteit van 2.4 miljoen TEU hebben met de mogelijkheid om uit te breiden naar 3.5 miljoen TEU. De huidige terminal van Khalifa Port heeft een capaciteit van 2.5 miljoen TEU. De bilaterale handel tussen China en de VAE was totaal $20,2 miljard in de eerste zes maanden van 2016 volgens cijfers van de Chinese ambassade in Abu Dhabi.

Cosco is de grootste containerrederij van Azië en de drie na grootste ter wereld. Het Chinese bedrijf zal het merendeel van de aandelen bezitten van de nieuwe terminal die begin 2018 operationeel moet zijn.

Ons kantoor Jordex Global in Abu Dhabi volgt de lokale ontwikkelingen op de voet. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden naar Abu Dhabi? Aarzel dan niet om contact met Jordex Global op te nemen.