<  NIEUWS
Cross trade: 5 meest gestelde vragen
10 november 2017

Wilt u vracht van de ene kant naar de andere kant van de wereld vervoeren, zonder de Nederlandse bodem te bereiken? Wij geven antwoord op de vijf meest gestelde vragen over cross trade.

 1. Kunnen jullie ook het voor- en/of natransport op bestemming verzorgen?
  Jordex is ‘founding member’ van de Europe Asia Alliance (EAA). Door onze intensieve samenwerking met dit agentennetwerk hebben wij over de hele wereld onze contacten, waardoor we een compleet pakket van diensten voor u kunnen verzorgen. Een terminal is nooit een eindbestemming, dus waarom zouden wij dáár stoppen?
 2. Is het mogelijk om de zending neutraal te houden, zodat de leverancier niet zichtbaar is?
  Onze cross trade afdeling maakt in dit geval graag een switch BL voor u op, waarop de eindontvanger niet vernoemd staat.
 3. Kunnen jullie ook de douanedocumentatie verzorgen?
  Met behulp van onze agenten kunnen wij de douaneformaliteiten lokaal voor u verzorgen en indienen.
 4. Kan ik mijn zending volgen?
  Track & trace is een handige functionaliteit om uw transporten te volgen. In uw persoonlijke Client Portal kunt u altijd en overal zien waar uw transport zich bevindt en deze op de voet volgen.
 5. Doen jullie ook cross trade luchtvracht?
  Door onze samenwerking met vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen, kunnen wij een groot aantal vluchten voor u verzorgen.

Wij zijn binnen het EAA agentennetwerk constant in beweging om het netwerk verder uit te breiden. Begin oktober vond de jaarlijkse Europese agentenvergadering plaats. Dit keer kwamen Europese agenten bijeen in het Spaanse Valencia. Het delen van kennis over de marktsituatie, laatste ontwikkelingen en tarieven stonden centraal.

Heeft u vragen over het verschepen van cross trade lading? Neem dan contact op met onze cross trade specialist Gary Hardie.