<  NIEUWS
Cruiseseizoen Rotterdam van start
14 maart 2018

Morgen meert de AIDAperla voor het eerst aan in Rotterdam. Dit is de start van een druk cruiseseizoen. In 2018 worden er vijftien nieuwe cruiseschepen wereldwijd opgeleverd en tachtig aankomsten in Rotterdam.

Op donderdag 15 maart arriveert de AIDAperla om 8 uur aan de Holland Amerikakade van Cruise Port Rotterdam. Het schip vervangt de AIDAprima, dat in 2016 en 2017 totaal 78 keer in Rotterdam lag. Tot november is het super moderne schip iedere donderdag te bewonderen in Rotterdam.

De hoogtepunten van 2018 zijn de Seabourn Ovation, een ultra luxe vijfsterren schip en de AIDAnova, het eerste cruiseschip aangedreven op LNG (liquid natural gas), oftewel vloeibaar aardgas. Deze komen op 2 oktober en 21 november aan. Bekijk de agenda van Cruise Port Rotterdam voor alle aankomsten in Rotterdam.

Nog nooit zijn er zoveel nieuwe cruiseschepen besteld als in de afgelopen jaren. In 2017 waren dit er 11 en in 2018 komen er maar liefst 15 nieuwe cruiseschepen in de vaart, waarvan zeven ultra luxe of expeditieschepen en acht familieschepen.