<  NIEUWS
Dakar 2021
14 december 2020

Saudi-Arabië is van 3 tot 15 januari 2021 het decor voor de legendarische woestijnrally. Het is de 43ste editie van de Dakar Rally.

Dertien dagen lang rijden er ondanks de coronacrisis 555 deelnemers in 321 auto’s, trucks, motoren, quads en SSV’s door de woestijn. 16 Nederlandse teams zullen aan de start verschijnen en 144 deelnemers nemen voor het eerst deel aan de Dakar.

Het is de tweede keer dat de Dakar verreden wordt in Saudi-Arabië. Toch bestaat het parcours voor 90% uit nieuw terrein. In totaal moeten de deelnemers 7.646 kilometer afleggen. Dit is iets korter dan vorig jaar, maar een stuk zwaarder.

Zoals ieder jaar staat de deelnemers een route door zand, over stenen en imposante duinen te wachten. De start is in Jeddah, waarna ze het binnenland in gaan. De tweede week rijden ze in het westen door adembenemende landschappen langs de Rode Zee.

Nieuw is de Dakar Classic-klasse waarin 26 auto’s en trucks, die voor 2000 gebouwd zijn, starten. Zij rijden een apart parcours, waarbij niet de klok, maar de beleving voorop staat.