<  NIEUWS
De Afrikaanse ‘’Route van Keuzes”
24 juni 2016

Central Corridor, ook wel de ‘’Route van Keuzes’’ genoemd, is één van de grootste projecten waarbij de focus ligt op de ontwikkeling van de infrastructurele verbindingen in Centraal-Afrika.

Central Corridor Transit Transport Facilitation Agentschap (TTFA) is een agentschap die in 2006 is opgericht door de vijf regeringen van de Republiek Rwanda, Democratische Republiek Congo (DRC), Republiek Rwanda, Verenigde Republiek Tanzania en de Republiek Uganda. De organisatie is tot stand gekomen om ontwikkelingslanden in Centraal-Afrika te verbinden met de oostkust.

Door te investeren in goede verbindingsmogelijkheden tussen Burundi, DRC, Rwanda, Oeganda en Tanzania kunnen economische activiteiten geactiveerd worden. TTFA streeft ernaar vliegvelden te upgraden, havens verder te ontwikkelen en het wegennet uit te breiden. Momenteel zijn er drie hoofdroutes via noord, centraal en zuid corridor. Andere routes zijn in aanbouw.

Op 1 mei 2016 heeft mevrouw Rukia D. Shamte haar leiderschap als uitvoerend secretaris van de TTFA overgedragen aan Captain Dieudonne Dukundane. De nieuwe leider wil ervoor zorgen dat het bedrijfsleven eindelijk profiteert van de lang te verwachte voordelen die nieuwe kansen bieden aan investeerders