<  NIEUWS
De avocadogekte
2 mei 2018

Avocado’s zijn helemaal trending! Maar wat maakt deze op en top Latijns-Amerikaanse vrucht zo populair? En wist u dat binnenkort zelfs het eerste avocadomuseum ter wereld wordt geopend?

De avocado is vandaag de dag niet meer weg te denken. Toch waren avocado’s twintig jaar geleden nauwelijks in Europa te vinden. Inmiddels zijn er ruim 100 Europese bedrijven die avocado’s importeren en liggen deze het hele jaar door in de schappen.

In de afgelopen twee jaar is de consumptie alleen al in Europa met 20% gestegen. Vooral in de noordelijke landen van Europa groeit de consumptie hard. Volgens statistieken groeit de export van avocado’s uit Latijns-Amerikaanse landen met 250 procent per jaar. ’s Werelds grootste producent en exporteur is Mexico, gevolgd door Peru. De export van avocado’s is voor de economie van deze landen inmiddels zo belangrijk geworden dat het ook bekend staat als het groene goud.

Volgens trendwatchers zal de populariteit de komende tijd nog aanhouden. Maar wat maakt de avocado zo bijzonder? De avocado wordt gezien als een uiterst gezond product met een zeer hoge voedingswaarde, wat ook nog eens makkelijk te verwerken is in verschillende gerechten.

Bovendien is deze vrucht heel fotogeniek en zeggen trendwatchers dat sociale media zoals Instagram ook een belangrijke rol spelen in de populariteit hiervan. Steeds vaker worden hele andere producten gemaakt op basis van avocado, zoals crèmes en shampoos. De avocado is zelfs zo populair dat er ook kleding te vinden is met avocado prints!

De ‘’avocado gekte’’ is een wereldwijd fenomeen. Komende juni wordt in San Diego en Californië zelfs het eerste avocadomuseum ter wereld geopend. Bezoekers kunnen het museum betreden via een ingang wat op een avocado schil lijkt. Eenmaal binnen krijgen ze uitleg van hoe avocado’s worden geteeld en hoe het hele logistieke proces er uitziet totdat het bij de consument beland.