Geplaatst op:

Dé hoogtepunten in de agrosector

Bent u actief in de export van agrofoodproducten en technologie naar landen buiten de Europese Unie? In deze infographic krijgt u een overzicht van de ontwikkelingen van de Nederlandse export van deze producten.

Hoewel Nederland een sterke concurrentiepositie op de wereldmarkt heeft, zetten overheid en bedrijfsleven zich samen in om nieuwe afzetmogelijkheden te vinden en bestaande markten intensiever te behandelen. Vorig jaar hebben 23 fytosanitaire en veterinaire producten markttoegang gekregen tot verschillende landen buiten de Europese Unie, waarin ook de Latijns-Amerikaanse markten goed zijn vertegenwoordigd.

Wist u dat de export van Nederlands pootgoed vorig jaar een record volume van 823.000 ton bedroeg? Dit en meer informatie ziet u terug in de infographic met dé hoogtepunten van de Nederlandse export van agrofoodproducten naar landen buiten de Europese Unie.

Laatste nieuws

21 maart 2023

Wat zijn Demurrage en Detention kosten?

Demurrage en Detention zijn bekende termen in de scheepvaart. Maar waarvoor worden deze toeslagen in rekening gebracht en wat is het verschil tussen die twee?

21 maart 2023

Jordex Customs & Compliance bestaat 1 jaar

Begin 2022 zijn we gestart met Jordex Customs & Compliance. Wat begon met drie man, is uitgegroeid tot een team van zeven man die 24/7 bereikbaar zijn.

14 maart 2023

Rotterdam richt haven in op allergrootste containerschepen

De haven van Rotterdam maakt zich klaar om de nieuwe vloot mega containerschepen te ontvangen en legt een kade aan voor twaalf sleepboten.

10 maart 2023

Vijf opvallende wetten in Nederland

Dat ze in het buitenland opvallende wetten erop nahouden, hebben jullie al kunnen lezen. Maar weten jullie ook dat ze er in Nederland ook wat van kunnen?

23 februari 2023

Uitbreiding Team Jordex: Michiel, Darwin en stagiaires

We zijn weer twee nieuwe collega's rijker. Michiel van 't Kruis is bij Jordex Air begonnen en Darwin Essen bij Jordex Projects & Chartering.

23 februari 2023

Gulfood 2023

Ook dit jaar kijken wij met succes terug op het bezoek aan de Gulfood!

21 februari 2023

Piektoeslag RWG opnieuw uitgesteld

De piektoeslag die Rotterdam World Gateway (RWG) per 1 februari zou invoeren is voor de tweede keer uitgesteld. De extra kosten worden nu vanaf 24 april doorg

21 februari 2023

Your world connected with JIT

Een toekomst waarin snelheid en kwaliteit niet langer tegenpolen, maar gelijkgestemden zijn. Met deze visie hebben wij ons digitale boekingssysteem ontwikkeld

Wij gebruiken cookies. Learn more