<  NIEUWS
De Nieuwe Zijderoute; een snelle optie
11 oktober 2016

Naast de traditionele zeevracht is de treinverbinding tussen Azië en Europa een snelle optie. De Nieuwe Zijderoute is een onderdeel van de ‘One Belt, One Road’ strategie van de Chinese overheid.

“De Nieuwe Zijderoute is een infrastructureel project dat China een centrale rol moet geven in de Euraziatische handel. Het bestaat uit een maritieme en een landcorridor die het nieuwe groeigebied in Centraal-Azië en Oost-Europa ontsluiten”, schrijft het Nieuwsblad Transport.

Op de grens met Kazachstan bouwt China aan een grote spoorhub, oftewel kruispunt waar zes sporen bij elkaar komen: drie uit China en drie uit Europa. Deze hub zal functioneren als terminal voor de hele Eurazië-regio en – als de sancties eenmaal opgeheven zijn – ook naar omliggende landen als Rusland en Iran. Momenteel gaan er al testtreinen naar Teheran.

Ook binnen Jordex zien wij dat de treinmodaliteit het wint aan populariteit. Bent u geïnteresseerd in landtransport via de Nieuwe Zijderoute? Neem dan contact op met uw bekende contactpersoon binnen Jordex.