<  NIEUWS
De opkomst van de reefer container
28 februari 2017

Als Rotterdams bedrijf zijn wij in het bijzonder thuis in het vervoeren van perishables. De Rotterdamse haven is de belangrijkste haven van Europa voor de import en export van reefer containers.

De expertise voor het vervoeren van bederfelijke goederen in reefer containers wordt steeds belangrijker. Het volume en gebruik van deze koel- of vriescontainers groeit wereldwijd.

Andere of nieuwe geschikte klimaatzones worden geëxploiteerd, waardoor de origine voor mogelijke productie verschuift. Meloenen worden tegenwoordig niet alleen in Costa Rica geteeld, maar ook in bijvoorbeeld Senegal zodat de consument hele jaar door kan genieten van deze tropische vrucht.

Nieuwe conditioneringstechnieken maken het mogelijk dat steeds meer producten per reefer vervoerd worden. Chocolade gaat steeds vaker gekoeld de wereld over. Ook farmaceutische producten die eerst per luchtvracht vervoerd werden, gaan nu per reefer container.

De grootste haven van Europa is uitgerust voor alle typen goederen, maar beschikt over een groot aanbod van koel- en vriesfaciliteiten. Dit is grotendeels te danken aan de grote agrarische sector en de vele handelshuizen in Nederland.

Reefer transporten moeten met zorg behandeld worden. Wij vinden het daarom erg belangrijk om kennis te hebben van de markt en op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Het bijwonen van demonstraties georganiseerd door reefer exploitanten en het bezoeken van beurzen zoals onlangs de Fruit Logistica in Berlijn en de Gulfood in Dubai lenen zich hier uitstekend voor.

Voor het vervoeren van al uw temperatuurgevoelige producten kun u terecht bij onze specialist Jeroen Vermaas.